FotoKlub Osijek

Izložba Fotografske priče - Jasmine Gorjanski

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na otvorenje Samostalne izložbe fotografija Jasmine Gorjanski, AFIAP – pod nazivom „Fotografske Priče“ u utorak 12. ožujka 2013. godine u 19 sati u Club galeriji Magis, Europska avenija 6.

Tom prigodom Jasmina će nam se predstaviti s 40 svojih uspješnica-fotografija s kojima je dobila najviše međunarodnih priznanja i nagrada u zemlji i svijetu.

Izložba ostaje otvorena do 12. travnja 2013.godine, a može se pogledati svaki radni dan do 22 sata, a subotom do 14 sati.

Fotografske priče
Sigurnom rukom i znatiželjnim okom, Jasmina Gorjanski vodi nas kroz različite  fotografske priče.

Nisu to sasvim nepoznati sadržaji, naprotiv to je svijet koji nam je potpuno blizak, ali ono što fascinira upravo je začuđujuća jednostavnost kojom su stvari, ljudi, krajolici, lica, prostori, vidici i ljudska zbilja,'' ispričani''.

Izuzetna poetika pojedinih trenutaka, izbalansiranost u dramatici svjetla i tame, nježno intonirana praskozorja i magličasta koprena iz koje izranjaju ljudi i grad- sve je to fotografski toliko uspješno da niti ne razmišljamo  kako bi i moglo biti drukčije.

Tišina  u kojoj su ''zaustavljeni'' nečiji koraci, ljepota portreta, iznenađujuće vizure starih objekata u poznatim i nepoznatim krajolicima, približava nas magičnom osjećaju sudjelovanja i vlastite prisutnosti.  

Tako sigurna u ono što radi, a istovremeno nenametljiva , autorica razotkriva svoju žensku intuiciju,  uronjena u stvarnost, ona majstorski podiže na sve veću razinu fotografsku tehniku, upravo u onom trenutku koji je presudan za fotografski iskaz i duhovnu sponu između nje i svijeta.  

Potpuno koncentrirana, na najistančaniji način, mirno i gotovo pritajeno i sa velikim poštovanjem prema  svemu što oko vidi, iskazuje veliku ljubav prema fotografiji. Stoga nije ni čudno da tako neprestano okupirana, na svoj ležeran način, ostvaruje različite fotografske priče tako fine strukture  da se snaga njezine inteligentne autorske vještine povlači u neki skriveni plan, jer će samo tako u svojoj skromnosti i bez taštine moći razotkriti svu ljepotu, začudnost, jednostavnost i snagu malih i velikih trenutaka koji su sukus života.

Jasmina Gorjanski upravo će na taj način najviše i postići, jer svakom novom fotografijom  pokazuje koliko joj je važna fotografska autentičnost i opredijeljenost za medij u kojemu ozbiljno i predano radi.

Marija Medak, prof.pov.umj.

Biografija:
Jasmina Gorjanski, diplomirana je pravnica, rođena i živi u Osijeku. Intenzivno se bavi fotografijom posljednjih 7 godina. Članica je Fotokluba Osijek od 2006. Prije dvije godine stječe zvanje specijalistice za digitalnu fotografiju i obradu, a 2012.godine temeljem uspjeha postignutih na natječajnim izložbama u Hrvatskoj i u svijetu, stječe titulu AFIAP.

Radovi su joj objavljeni i u foto časopisima National Geographic, Digital Foto magazin, Foto Mag i Refoto.

Proglašena je najuspješnijim izlagačem Fotokluba Osijek za 2010. i 2011., a u 2009. i 2011. od Zajednice tehničke kulture Osječko - baranjske županije dobiva plaketu za iznimna postignuća.

Od 2006.do danas redovito je izlagala na skupnim izložbama i fotosalonima u Hrvatskoj, ali i na međunarodnim izložbama  pod pokroviteljstvom FIAP-a u Švedskoj, Taiwanu, Sloveniji, BiH, Srbiji, Kini, Belgiji, Velikoj Britaniji, Makedoniji, Francuskoj, Finskoj i SAD-u s preko 300 primljenih fotografija i više od 40 nagrada, medalja i priznanja.
Najznačajnije nagrade i priznanja:

•    Rock 2010. Zaječar Gold PSA medals – „Snowstorm“, Bronze Salon medals – „At number 10“
•    2nd C.P.N.O. International exhibition of Photography MACAU, China 2010. „Track in snow“, bronze award CAPA
•    6th Swansea City Exhibition of Inter-national Photography 2010.  „Track in snow“ (medal H.C.)
•    4th Croatian International Digital Photo Salon - Osijek 2010. Zlatna plaketa FKO „First Walkers“
•    5th Croatian International Digital Photo Salon - Osijek 2011- srebrnom plaketom FIAP- „Last Station“
•    7th International Photography Exhibition - Rock 2011- *najuspješniji autora Salona. FIAP-ova značka, zlatna medalja PSA - Winter morning, zlatna medalju ISF- Working day i pohvalu Salona  - Last station
•    12e Salon d'Art Photographique de Wervicq - Sud 2012. Francuska - *Medaille of FIAP best autor color tema, Mention d'honneur FIAP- Last station
•    Obsession of light, Finland 2012. –„Track in snow“ - award UPI Gold
•    4. CPNO  2012 China, Bronze Award CPNO - „In distance“
•    FIAP Silver Medal – „Last station“

Svoje fotografije prikazuje na web galerijama: 
www.fotozine.org
http://500px.com
www.pticica.com
www.myhrpc.com

Newsletter

Ne propustite niti jednu izložbu, aktivnosti ili događaj FotoKluba Osijek upišite se u naš newsletter!

Kontaktirajte nas

Za sve upite, kontakte i najave, molimo vas da se javite na jedan od slijedećih kontakata.

  • Tel: +385 555 5555

Društvene mreže

Možete nas pronaći i na Facebook-u. Pratite nas sa svim najnovijim najavama.